Isboden på väg att bli museum

Arbetet med att renovera isboden så att den kan fungera som ett museum där vi kan berätta om hur fisket på Löran har utvecklats och förändrats och visa film om hur det kustnära och småskaliga yrkesfisket i Bottenhavet bedrivs idag pågår för fullt.  Målsättningen är att aIMG_0127lla ytterväggar ska vara omspönade och ett golv vara inlagt så att den åtminstone provisoriskt kan användas som visningslokal sommaren 2016.

Bilden till vänster är tagen när arbetet påbörjades sommaren 2014. Väggen mot Lögdahls blev då delvis omreglad och helt omspönad.

Under en arbetsdag den 13 juni i år läktades och målades väggen samtidigt som väggen mot Lasse Häggs sjöbod reglades upp för omspöning. Det arbetet kommer att fortsätta under en arbetsdag som det kommer att kallas till inom kort.

Filmerna som är tänkta att visas i isboden när det blir möjligt är snart klara. En av dem visades i samband med hamnföreningens årsmöte den 21 juni.

IMG_0121Under nästa arbetsdag ska också arbetet med att återställa gistvallarna slutföras. Även det arbetet pågick förra sommaren. Bilden här intill togs när gistvallen vid gångstigen upp mot kapellet återuppbyggdes.

Andra arbeten som står på föreningens “göra-lista” är bl a lagning av taket på mangelboden, bygge av ny grill på grillplatsen och uppsättning av belysning vid båtuppställningsplatsen på parkeringen.

 

 

Det här inlägget postades i Osorterat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar