Nu har vi en hjärtstartare på Löran

IMG_2176I lördags (18/6) sattes det upp en hjärtstartare på väggen på Sillmans sjöbod vid restaurangen. Hjärtstartaren är inköpt på hamnföreningens initiativ och den har finansierats med hjälp av sponsorpengar från Länsförsäkringar och lokala företagare samt pengar ur hamnföreningens kassa och den s k Y-bomskassan.

Dagen efter arrangerade Per och Carina Näslund två kurser i hjärt- och lungräddning(HLR) som alla medlemmar hade fått erbjudande om att delta i. Ett 15-tal deltog och alla var mycket nöjda med vad de fick lära sig. IMG_2173Förutom att ge instruktioner om hur hjärtstartaren fungerar så visade Per och Carina också hur man ger andningshjälp och hur man med handtryckningar på bröstkorgen kan försöka få igång hjärtat på en patient som inte visar några livstecken.

På bilden här intill är det Morgan Åhlund och Tomas Olofsson som under Carinas överinseende gör övningar med en docka som patient.

Vid behov är det bara att plocka ut hjärtstartaren ur skåpet, öppna väskan och följa de muntliga instruktionerna som ges. När skåpet är öppnat och väskan losstagen ljuder en signal som talar om att det pågår hjärt- och lungräddning någonstans i närheten. Då bör man leta upp den platsen och försöka hjälpa till. Glöm inte att allra först ringa 112.

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Osorterat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar