Oppositionspolitikerna på Brämöbesök

 

I går genomförde den gemensamma hamnkommittén en besöksdag på Brämön för oppositionens politiker i Sundsvall

Besöket var ett led i vårt arbete med att förankra vår förstudie bland de politiska beslutsfattarna inom Sundsvalls kommun

8 maj 2014 024 (Large)

Ingeli Gagner hade kameran med sig så det är hennes bilder ni ser.

Här är hela gänget samlat utanför båtmuseet på norrhamn.

Det blev en lyckad dag, och representanterna för både S och V framförde att de satt stort värde på besöket. De betonade hur viktigt det var för även om förstudierapporten innehåller mycket bilder och övrig information så är det inte det samma som att uppleva det på plats.

Dagen började med en stunds information där Ingeli presenterade förstudien/projektarbetet och därefter bjöd Kenneth och Niclas på kaffe och laxmacka. Där fick de även möjlighet att presentera sin verksamhet samt hur de ser på framtiden. Samma möjlighet fick även Maria Åhlund att presentera sin planerade verksamhet med utflykter till Brämön.

liksom i höstas när vi hade kommunledningen på utflykt så blåste det ordentligt från nordost. Det innebar att det inte gick att ta båten till norrhamn utan det blev Sanna och sedan promenad över ön både fram och tillbaka.

8 maj 2014 035 (Large)Här har deltagarna samlats för att lyssna på Lennart Lundströms information om norrhamns historia.

Deltagarna lotsades runt hela norrhamn och när de kom till båtmuseet så tog Frank Carlberg över och presenterade sin skapelse. Guidningen på norrhamn tog nästan två timmar. Suveränt guidat.

8 maj 2014 047 del (Large)Här ser vi sällskapet lämna båtmuseet med oppositionsrådet Peder Björk i spetsen.

Sedan var det dags att påbörja återmarsch mot Sanna och på halva vägen hade vi ordnat med fika vid ”korstallen”. Detta blev väldigt uppskattat eftersom deltagarna nu vandrat rätt långt. Alla glada och nöjda och snart var de tillbaks på Sanna så återfärden i den grova sjön kunde börja.

 Återfärden mot Löran gick bra trots ordentlig motsjö hem, men vi plöjde oss fram och mot en avslutande återsamling. Kennet / Nicklas serverade fisksoppa som satt som en smäck.

Som avslutning av dagen så tackade vi för deras medverkan. Oppositionen uttryckte sin uppskattning av dagen och påpekade värdet av utflykten och beskrev sina positiva upplevelser av utflykten. de ser vårt projekt “ som ett bra projekt”, ett projekt som har något att tillföra.

Eftersom kommunfullmäktige redan fattat beslut om hur man går vidare i projektet så kunde vi bara konstatera att det är dags för ett nytt “12 oktober-möte” d.v.s samtliga myndigheters berörda enheter bör inbjuds / kallas till ett möte av Sundsvalls kommun.

Roland

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Osorterat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar