Båtsäsongen slut, Y-bommarna upptagna

Söndag morgon på Lörudden. Solen skiner och havet ligger spegelblankt. Hamnen är Söndag morgon IMG_0615 (Large)nästan tom och alla Y-bommar upplockade.

Det känns nästan lite sorgset att båtsäsongen är över för i år.

Men tiden går fort och snart är det dags att lägga bommarna i sjön igen.

Det blir som vanligt första lördagen i maj nästa vår.

Årets jobb med upptagningen av bommarna började som vanligt med lite information och avprickning av deltagarna.Avprickning (Large)

Vi kan konstatera att utvecklingen nu lett till att det bara är hälften av bomägarna som ställer upp på upptagning respektive nedläggning av bommarna. Resten köper hjälp och IMG_0594 (Large)det innebär att de som ställer upp får jobba dubbelt.

Men som synes så går arbetet bra ändå. Och nu slogs det nytt rekord igen. Men frågan är ändå hur länge vi kan hålla på med färre och färre deltagare från år till år.

IMG_0599 (Large)Totalt med information och upplockning av bommarna tog det inte mer än 30 minuter. Det beror på att alla jobbar så intensivt trots att det är ett drygt jobb att bära de tunga bommarna till sin vinterplats.

När arbetet är klart så låter alla sig väl smaka med lite varm korv med tillbehör och något att dricka.

IMG_0604 (Large)“Korvgubben” hade som vanligt fullt upp med att servera alla sugna.

Dena stund efter arbetet ger också möjlighet till lite trevlig samvaro och diskussioner om dagens händelser  Stämningen är god och det ser ut som att alla trivs.

När deltagarna skiljs åt ser man att alla längtar till våren då de åter träffas för bomiläggningen.

IMG_0606 (Large)

 

 

Det här inlägget postades i Osorterat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar